Recepten van Hongaars boerinnetje:

Geen culinaire hoogstandjes, gewoon zoals wij hier eten op zijn Hongaars met een Nederlands sausje, Of Hollands, met een snufje Hongaars.....

dinsdag

Pörkölt / Stoofpot

Pörkölt wordt hier in Hongarije heel veel gegeten, het is een soort stoofpot met vlees, groente en eventueel aardappels, in vele variaties denkbaar.
Ook het vlees kan bestaan uit alle soorten.





Ingredienten:





Pond varkensvlees (in dit geval,kan ook bv met kip) in stukjes gesneden.
3 Paprika's (gesneden in plakjes)
2 grote uien gesneden
2 tenen knoflook (aan kleinestukjes gehakt)
1 peper (fijngesneden)
paprikapoeder
zout en peper
olijfolie en margarine
4 grote aardappelen aan stukjes.
twee handjes sperziebonen.


Beschrijving:

Slacht een varken (of een kip)

Zet een grote braadpan op het vuur, klontje margarine erin en olie.



Op hoog vuur het vlees aanbraden, tot het aan alle kanten bruin in.
Ondertussen in de koekenpan de uien, de paprika en de peper aanbraden tot de uien bruin zijn.
Gooi op het laatst de knoflook erbij.
Dan kokend water toevoegen bij het vlees tot het onder water staat.
Voeg de paprika poeder toe, het mag behoorlijk rood zien.



Voeg dan de uien mix toe.
Laat 20 minuutjes pruttelen op een laag pitje, iedere keer roeren zodat het niet aanbakt.
Gooi dan de aardappelen en de boontjes erbij.



Nu laten pruttelen tot de aardappels en de boontjes gaar zijn....
Lekker met een Hongaarse rode wijn.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten