Recepten van Hongaars boerinnetje:

Geen culinaire hoogstandjes, gewoon zoals wij hier eten op zijn Hongaars met een Nederlands sausje, Of Hollands, met een snufje Hongaars.....

maandag

Ragoutbroodjes

Lekker snackje tussendoor.

Nodig:




  • een roux (recept)
  • Bladerdeeg
  • blokjes ham
  • geraspte kaas
In plaats van ham kun je ook vlees gebruiken wat al gekookt is,bv van soepvlees of kip.

Maak een roux. Roer de ham door de roux.



Even laten afkoelen.
Leg de bladerdeeg neer, (strooi wat meel op de tafel, dat voorkomt aanplakken) en verdeel de helft in hokjes, zodat er precies een schepje ragout in ieder hokje past.


Als de ragout afgekoeld is, schep je in ieder hokje een beetje ragout;


Dan leg je de andere helft van het bladerdeeg eroverheen en je maakt nu de hokjes los van elkaar, druk de randjes aan met een beetje water.


Leg bakpapier op de bakplaat of vet m in. Dan de ragoutblokjes erop en strooi de kaas erover.


Even in de oven (hier in de houtoven een kwartier) en als ze omhooggekomen zijn en mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten