Kroketten
zijn hier in Hongarije niet te koop. Dus besloten we ze zelf te maken.
- Je slacht zelf een varken of een kip...dan;
- 600 gram gaar soepvlees
voor
de roux:
- 1 gesnipperde ui
- 60 gram roomboter
- 60 gram bloem
- 1/2 liter bouillon
- peper,zout,nootmuskaat.
voor
het paneren:
- bloem
- 5 losgeklopte eieren
- paneermeel of verkruimelde beschuit.
Voorbereiding
Roux is een
basissaus die voor heel veel gerechten wordt gebruikt.
Fruit dan de ui
in de boter tot het glazig is en voeg dan toe aan de roux.
Schep het fijngesneden vlees door de saus, en laat deze helemaal afkoelen.
Bewaar tot gebruik in de koelkast, of vries in.
Schep het fijngesneden vlees door de saus, en laat deze helemaal afkoelen.
Bewaar tot gebruik in de koelkast, of vries in.
Haal de ragout
vlak voor verwerking uit de koelkast. Vorm met de handen lange ronde staven
(kroketten) of balletjes (bitterballen), niet te dik, anders moeten ze te lang
in de frituur. Zet drie diepe borden klaar, één met bloem, één met losgeklopt
ei, en één met paneermeel. Haal de kroketten achtereenvolgens door bloem,
ei en dan de paneermeel.Let erop dat de kroketten compleet gepaneerd zijn,
zodat er tijdens het frituren geen barsten in de korst komen, en de vulling in
de olie gaat zwemmen. Leg de gepaneerde kroketten een half uur terug in de
koelkast.
Bereiding
Verhit
frituurolie of -vet tot 180 gr.C. Frituur de kroketten tot ze goudbruin zijn,
ongeveer vier minuten. Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
Serveren
Hoe laat eten we?
BeantwoordenVerwijderen