benodigdheden:
- Je slacht eerst een varken....dan:
- Varkensbot met vlees
- half pond gehakt
- 2 paprika's
- pond tomaten
- 2 verse pepers
- 2 grote uien
- olijfolie
- winterpeen
- handje sperzieboontjes
- tejful (of in NL creme freche)
- beetje peper en zout
Bereidingstijd: 4 uur.
Beschrijving:
Grote pan op het vuur zetten. Laagje olijf olie erin. De in ringen gesneden uien en paprika's zachtjes opzetten tot de uien een beetje bruin zien.
Dan kokend water erbij, ongeveer 4-5 liter. De tomaten insnijden en dan bijvoegen.
Na 5 minuten de tomaten eruit scheppen, de velletjes kun je nu makkelijk lostrekken.
Snij de harde kern eruit en gooi het zachte tomatenvlees terug in de pan. Varkensbot erbij, twee pepertjes fijnsnijden en bijvoegen.
Nu lekker een paar uurtjes laten trekken.
Dan kokend water erbij, ongeveer 4-5 liter. De tomaten insnijden en dan bijvoegen.
Na 5 minuten de tomaten eruit scheppen, de velletjes kun je nu makkelijk lostrekken.
Snij de harde kern eruit en gooi het zachte tomatenvlees terug in de pan. Varkensbot erbij, twee pepertjes fijnsnijden en bijvoegen.
Nu lekker een paar uurtjes laten trekken.
Dan het bot eruit halen en het vlees kleinsnijden en terug in de pan. (Botten zijn voor de honden ;-))
Winterpeen aan dunne plakjes snijden en samen met de sperzieboontjes nog lekker laten koken tot die ook gaar zijn. Je kunt ook nog een bouillon blokje erbij doen, als je dat lekker vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten