Recepten van Hongaars boerinnetje:

Geen culinaire hoogstandjes, gewoon zoals wij hier eten op zijn Hongaars met een Nederlands sausje, Of Hollands, met een snufje Hongaars.....

zaterdag

Paradicsomleves / Tomatensoep

Zelfgemaakte tomatensoep:




benodigdheden:

  • Je slacht eerst een varken....dan:
  • Varkensbot met vlees
  • half pond gehakt
  • 2 paprika's
  • pond tomaten
  • 2 verse pepers
  • 2 grote uien
  • olijfolie
  • winterpeen
  • handje sperzieboontjes
  • tejful (of  in NL creme freche)
  • beetje peper en zout

Bereidingstijd: 4 uur.
Beschrijving:

Grote pan op het vuur zetten. Laagje olijf olie erin. De in ringen gesneden uien en paprika's zachtjes opzetten tot de uien een beetje bruin zien.


Dan kokend water erbij, ongeveer 4-5 liter. De tomaten insnijden en dan bijvoegen.


 Na 5 minuten de tomaten eruit scheppen, de velletjes kun je nu makkelijk lostrekken.


Snij de harde kern eruit en gooi het zachte tomatenvlees terug in de pan. Varkensbot erbij, twee pepertjes fijnsnijden en bijvoegen.


Nu lekker een paar uurtjes laten trekken.
Dan het bot eruit halen en het vlees kleinsnijden en terug in de pan. (Botten zijn voor de honden ;-))
Gehakt aanmaken met beetje zout en peper en kleine balletjes rollen.


 in de pan gooien.
Winterpeen aan dunne plakjes snijden  en samen met de sperzieboontjes nog lekker laten koken tot die ook gaar zijn. Je kunt ook nog een bouillon blokje erbij doen, als je dat lekker vindt.
Dan is de soep klaar, heerlijk met een klodder tejful erin. ( Is net zoiets als in Nederland creme freche)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten